O projektu:

Imajući u vidu da je nezaposlenost u Srbiji izuzetno velika i da je jedan od potencijala za njeno smanjivanje poljoprivreda, Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula je projekat koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i podršku započinjanju ili razvoju sopstvenog posla u poljoprivredi. Osim pojedinačnog unapređivanja položaja onih koji žele da se bave poljoprivredom, kroz ovaj projekat podstiče se i razvoj nerazvijenih područja i opština u Srbiji, što kao krajnji cilj može da pomogne da se smanji negativan trend nekontrolisane migracije u veće gradove i neujednačeni razvoj svih delova Srbije.

Na osnovu zajednički uspostavljenih kriterijuma, Fondacija zajedno sa partnerima na projektu raspisuje Konkurs za dostavljanje biznis ideja, posle čega zajednička Komisija obilazi prijavljene kandidate koji su prošli prvu selekciju. Nakon monitoringa na terenu, sprovodi se konačna selekcija korisnika koji će osim dodele sredstava za kupovinu opreme i pribora za rad, dobiti i sertifikate ili dodatne treninge, obuku i mentorsku podršku za realizaciju odobrenih preduzetničkih ideja.

Rezultati:

Od osnivanja od danas, Fondacija je dodelila 820 granta u ukupnoj vrednosti od 1.384.923,00 EUR za započinjanje ili razvoj sopstvene poljoprivredne proizvodnje, uključujući i podršku izbeglim i raseljenim licima da pokrenu poljoprivrednu proizvodnju (projekat RAISE u saradnji sa UniCredit Bankom i UniCredit Fondacijom) na seoskim domaćinstvima  koje im je donirala Fondacija do projekata koji se realizuju u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, u 14 opština širom Srbije.  Podršku za realizaciju ovog projekta dali su i Ambasada Kanade u Republici Srbiji i donatorka, gospođa An Erne iz SAD.

0

grantova za započinjanje ili razvoj

0

grantova za mali porodični biznis i pokretanje poljoprivredne proizvodnje

0

opština

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti