O PROJEKTU 

Imajući u vidu da je nezaposlenost u Srbiji izuzetno velika i da je jedan od potencijala za njeno smanjivanje poljoprivreda, Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula je projekat koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i podršku započinjanju ili razvoju sopstvenog posla u poljoprivredi. Osim pojedinačnog unapređivanja položaja onih koji žele da se bave poljoprivredom, kroz ovaj projekat podstiče se i razvoj nerazvijenih područja i opština u Srbiji, što kao krajnji cilj može da pomogne da se smanji negativan trend nekontrolisane migracije u veće gradove i neujednačeni razvoj svih delova Srbije.

Poljoprivrednike pozivamo da razviju sopstvenu ideju za razvoj porodičnog gazdinstva, kao i da se opredele za određenu vrstu proizvodnje koja može da im donese najveću zaradu. Važno je da korisnici obezbede veće prihode za svoju porodicu, povećaju životni standard i unaprede svoja znanja i opremu za bavljenje poljoprivredom na moderan način. Do sada su poljoprivrednici  kao podršku dobijali - domaće životinje (stada ovaca, kokoške), sadni materijal, plastenike, priključnu mehanizaciju, sisteme za navodnjavanje i drugo.

REZULTATI 

Od osnivanja od danas, Fondacija je dodelila 941 donaciju koja je pomogla ukupno više od 3500 ljudi u ukupnoj vrednosti od oko 157.784.788,76 RSD ili 1,3 miliona evra dinara za započinjanje ili razvoj sopstvene poljoprivredne proizvodnje.

Počeli smo podržavajući izbegla i raseljena lica da pokrenu poljoprivrednu proizvodnju (projekat RAISE u saradnji sa UniCredit Bankom i UniCredit Fondacijom) na seoskim domaćinstvima  koje im je donirala Fondacija. Zatim smo podržavali poljoprivrednike koji su imali velike štete od poplava i pomogli im da ponovo pokrenu sopstvenu proizvodnju, ovaj projekat su podržale EU, ambasada Norveške, individualni donatori i kompanije.

Iz svega pomenutog su proizašli Divac poljoprivredni fondovi kojima obezbeđujemo donacije porodicama koje žive od poljoprivrede. Projekti se realizuju uz podršku individualnih donatora i brojnih lokalnih samouprava. Posebno je značajna podrška dugogodišnje donatorke naše fondacije, gospođe Anke Erne iz SAD.

Trudimo se da podržimo i mlade u poljoprivredi i razvili smo program Osnaživanje mladih poljoprivrednika koji realizujemo od 2018. godine. 

0

grantova za mali porodični biznis i pokretanje poljoprivredne proizvodnje

0

opština

                      

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti