Erik Putica iz sela Dobrodol kod Iriga

Erik Putica iz sela Dobrodol kod Iriga

U sklopu projekta obišli smo mlade poljoprivrednike koji su dobili donacije za svoja poljorivredna gazdinstva na kojima vredno rade. Osim što su uspešni u poljoprivrednim školama koje pohađaju oni počinju samostalno da vode i porodični poljoprivredni biznis i tako preuzmaju veliki deo posla od roditelja.

Pogledajte njihove priče:

VIDEO - Erik Putica, iz sela Dobrodol u okolini Iriga, sa ocem razvija pčelarsku proizvodnju, a parelelno sa tim završava četvrti razred Poljoprivredne škole u Rumi. Iduće godine će dobiti subvencije jer će zahvaljujući našoj donaciji povećati broj košnica sa 20 na 35, a nova oprema će im omogućiti da lakše obavljaju posao.

VIDEO Atila Madacki iz Iriga se početkom 2018. godine prijavio za obuku za pisanje biznis plana i konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima. Odobrena mu je donacija kojom razvija porodično gazdinstvo i obezbeđuje sebi prihod. Sa nama je podelio utiske o razvoju svoje poslovne ideje i značaju podrške mladima u poljoprivredi i na selu.

VIDEO Pavle Avramović iz Neradnina se početkom 2018. godine prijavio za obuku za pisanje biznis plana i konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima. Odobrena mu je donacija kojom razvija porodično gazdinstvo i obezbeđuje sebi prihod. Sa nama je podelio utiske o razvoju svoje poslovne ideje i značaju podrške mladima u poljoprivredi i na selu.

VIDEO Filip Matović iz Velike Ježevice kod Požege sa starijim bratom razvija porodični posao sa stočarstvom i prodajom mleka, planiraju proširenje proizvodnje i uzgoj teladi. Dobili su mešaonu za stočnu hranu koja će im puno pomoći da proizvode sopstvenu stočnu hranu čime će znatno uštedeti sredstva.​

VIDEO Miloš Bulović iz Rume ima farmu koka koja se odlično razvija, prodaje sve što proizvede (preko 200 jaja dnevno za sada), a planira da proširi proizvodnju. Uspešno se bavi atletikom, zanima ga i fizioterapeutski posao.

VIDEO Filip Vasilić iz Trnave kod Čačka se početkom 2018. godine prijavio za obuku za pisanje biznis plana i konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima. Odobrena mu je donacija kojom razvija porodično gazdinstvo i obezbeđuje sebi prihod. Sa nama je podelio utiske o razvoju svoje poslovne ideje i značaju podrške mladima u poljoprivredi i na selu.

VIDEO Marko Tresač iz Mrčajevaca kod Čačka nastavlja porodičnu tradiciju proizvodnje kravljeg mleka i uzgoja teladi. Posvećen je poslu i veruje da može da doprinese širenju gazdinstva i povećanju broja grla sa oko 20 na najmanje 30 muznih krava.

VIDEO Porodica Jovana Keskenovića iz Stejanovaca kod Rume se orijentisala na uzgoj svinja, uredili su objekte i zahvaljujući donaciji montirali moderne bokseve za uzgoj prasadi. Jovan je nosilac poljoprivrednog gazdinstva i želi da ostane na selu u čemu ima veliku podršku porodice.

VIDEO - PODRŠKA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA 


Podršku mladim poljoprivrednicima pružaju Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i projekat  Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju „GIZ“ u okviru projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“.

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti