Slavimo solidarnost!

Debata u Nišu „Mladi i solidarnost"

 

U Nišu je juče (15. maja) održana debata u Nišu u okviru Nedelje solidarnosti „Mladi i solidarnost“ uz Jovanu Tripunović, koordinatorku projekta projekta Fondacije „Mreže omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske.

Na tribini koja je trajala oko sat vremena u kutku EU Info Point Niš govorilo se o ljudima koji poseduju divnu osobinu da budu solidarni uz primere dobre prakse.

Jedan od sjajnih primera kako pomagati svojoj zajednici dao je gospodin Hadži Ivan Redi koji je svojim dobročinstvom najviše pomogao mladima u sredini u kojoj je nekad živeo. "Poklanjajući vreme mladima poklanjao sam im ono što mi je najdragocenije", izjavio je on.

"Ne treba da pitamo one koji pomažu zašto pomažu, već one koji ne pomažu kako mogu da ne pomažu!", rekla je ovom prilikom naša koordinatorka Jovana Tripunović. 

Takođe, debati su prisustvovali mladi volonteri nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka - NURDOR.

Fondacija Ana i Vlade Divac obeležava 10 godina svog rada i u sklopu ovog jubileja organizujemo čitav niz manifestacija pod nazivom „Slavimo solidarnost“. Želimo da podstaknemo solidarnost pružajući našim sugrađanima širom Srbije raznovrsne besplatne programe i aktivnosti prilagođene različitim generacijama i interesima građana Srbije. Projekat je podržala EU preko Programa Evropa za građane i građanke.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti