Radionica "Telo koje čuje" za mlade sa oštećenim sluhom

 

U okviru“Festivala solidarnosti” 30 mladih sa oštećenjima sluha su prošli kroz dve sjajne radioice 16. i 17. maja u organizaciji Plavog pozorišta i uz saradnju Gradske organizacije gluvih Beograda.

Radionica „Telo koje čuje: Savremeni teatar - prostor međuljudske solidarnosti“ koristi metode savremenog pozorišta u cilju osnaživanja i inkluzije mladih gluvih i nagluvih osoba kreativnom aktivacijom njihovih misaono-duševno-telesno-voljnih kapaciteta i senzibilizacijom javnosti za životna pitanja ovih mladih ljudi.

Radionica doprinosi i aktivnoj participaciji mladih gluvih i nagluvih osoba u kulturnom životu zajednice, njihovoj većoj vidljivosti i mogućnostima umetničkog delovanja. Na radionici je bila odlična atmosfera i sjajna energija, što su potvrdili osmesi i srećni pogledi učesnika.

Radionice smo podržali projektom „Slavimo solidarnost“ koji je podržala EU kroz Program Evropa za građane i građanke. Fondacija Ana i Vlade Divac obeležava 10 godina svog rada i u sklopu ovog jubileja organizujemo čitav niz manifestacija pod nazivom „Slavimo solidarnost“. Želimo da podstaknemo solidarnost pružajući našim sugrađanima širom Srbije raznovrsne besplatne programe i aktivnosti prilagođene različitim generacijama i interesima građana Srbije.

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti