U prostranoj bašti Rančićeve kuće, spomenika kulture u Grockoj, u petak 19. maja je održan Međugeneracijski susret i ekološka radionica za seniore iz Beograda i juniore iz Grocke.

Međugeneracijsko baštovansko druženje u Rančićevoj kući

Baštovansko druženje organizovali su Centar za kulturu Grocka i Gerontološki centar Beograda u saradnji sa OŠ „Ilija Garašanin” iz Grocke, uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac koja je obezbedila materijal.

Zabava i druženje u prirodi za tridesetak juniora i dvadesetak seniora protekla je u zajedničkom radu - oslikavanju glinenih saksija kao i recikliranih saksija od pet ambalaže, a potom sadnji i kreiranju ikebana od cvetnica i sukulenata pribavljenih iz rasadnika gradskog zelenila. Ikebane su „završile“ u učionicama škole „Ilija Garašanin“, kako bi đaci oplemenili svoj radni prostor i ujedno nastavili brigu o biljkama koje su sami zasadili.

Međugeneracijskom druženju su prisustvovali, sem predstavnika Centra za kulturu, koordinatori Dnevnih klubova i socijalni radnici iz Gerontološkog centra Beograda, nastavnica iz biblioteke škole u Grockoj, kao i predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac.

Događaj je podržala Fondacija Ana i Vlade Divac, koja serijom manifestacija obeležava desetogodišnjicu svoga rada pod sloganom „Slavimo solidarnost”, uz podršku EU programa „Evropa za građane i građanke”.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti